maandag 1 april 2013

You forgot your dancing shoes man!

We zijn aan onze vakantie begonnen. Op plaatsen waar we internet vinden en we tijd hebben, plaatsen we hier een berichtje. We proberen dit ook waar er wifi is, maar we hebben al ondervonden dat dit soms wel heel moeilijk is. In ieder geval, als je af en toe op de blog kijkt, zal er wel eens iets nieuws opstaan. We houden het ook beperkt omwille van tijd- en internettekort.


Vetrekken deden we vrijdagochtend om 7u, eerst bracht één van de comitéleden ons naar Uliwa, waar we in een minibus geduwd werden, die tot onze verbazing bijna privé was deze rit.

Na veel stoppen, lang stilstaan en een hele trip, geraakten we in Rumphi. Daar werd voor ons meteen een taxi geregeld, die ons naar Vwaza bracht. Na een uur hobbelen over een zandpad vol met diepe putten, kwamen we aan de poort van het park. Eerst de hut verkennen en dan een wandeling maken. Ze waren ons wel vergeten te zeggen dat vrij rondlopen in het park verboden was. Oeps!

In de namiddag werden we door een gids meegenomen op tocht door het park. Nuja meegenomen... Wij liepen eigenlijk de hele tijd vooraan en kregen geen uitleg als we niets vroegen. Wel had de dame een groot geweer op haar rug hangen.

Na 2u waren we terug en hadden we apen, vogels, impala's en 3 pumbazwijntjes gezien. Geen olifanten, doeme toch!

Verder was er niets te doen. We besloten dus om hier maar 1 nacht te blijven. Vandaag hebben we ook een Nederlands koppel leren kennen. Lydia en Peter. Zij reizen de volgende dagen samen met ons.

's Avonds kropen Linn en Ian vroeg in bed, waardoor ze het meest spectaculaire moment van de dag mistten. Terwijl de rest van ons rond het kampvuur zat, kwam de nachtwaker ons roepen. Er zat een olifant vlakbij. Wij dus geruisloos in de achtervolging! De eerste olifant zagen we op zo'n 35 meter afstand. Het was wel al donker, maar de witte slagtanden waren duidelijk zichtbaar, waarna we het imposante lichaam ook duidelijk zagen. Een paar meter verder zagen sommigen van ons een tweede olifant op ongeveer 10 meter. Deze grote jongen had ons ook opgemerkt, waardoor de oren en de slurf de lucht in gingen. "Now run, run!", klonk het plots, waarna de nachtwaker snel op de loop ging. Wij dan ook maar. We willen het beestje natuurlijk niet op ons zien afkomen! Jihaaaa!! Olifanten!!

De volgende dag trokken we met 7 verder. We belden de taxi van gisteren, die ons na een tussenstop in Rumphi en Mzuzu (pizza!!) helemaal naar Nkhata Bay bracht. Uiteindelijk was de vierde lodge de goeie. De eerste 3 waren volledig volzet. Juist, Easter Holidays. Niet aan gedacht... Maar waar we nu zaten was het zeker niet slecht. Na een dagje reizen, besloten Ian en Lorenz het nachtleven te verkennen. Er zou namelijk een mzungudiscotheek zijn. Deze bleek niet echt met blanken gevuld, aangezien wij als enigen de blanke bevolking vertegenwoordigden. Dan nog iets gaan drinken in een andere bar en terug naar bed!

Op zondag gingen we op trip. De boot op en varen maar! Wat stond er op het programma? Fish eagle feeding, waarbij er vanuit de boot vis in het water werd gegooid. De arend komt het visje dan uit het water grijpen op zo'n kleine 5 meter van het bootje! Mooi en leuk om zien! Dan, Cliff jumping! Vanaf een rots in het water springen en een beetje onnozel doen. We konden ook monkey style gaan, door vanuit een mangoboom te springen. Verder door om te snorkelen, zonnen en eten. Mooie vissen tussen de rotsen! Als laatste een village walk naar een vissersdorpje dat echt niets voorstelt en via de arend terug naar de verblijfplaats.

Oh ja, aan iedereen een Palig Zasen! Nogmaals, geniet van de sneeuw.

Deze avond gingen we naar de Mega Easter Party, in de bar waar Lorenz en Ian gisteren nog iets gingen drinken. Vandaag zagen we wel een groot aantal blanken en uiteraard werden er een aantal aangesproken. 2 Duitsers vergellen ons de volgende dagen waarschijnlijk ook.

Malaweetje: Wist je dat de dancebattle tussen mzungu-nerds en mufipa's gewonnen werd door de Afrikaantjes?

Maandag verhuisden we van het Big Blue Star verblijf naar Mayoka Village. Eerste reactie: "Kunnen we hier een kamer kopen?" Man, wat een heerlijke plaats! Luxe, zelfs in de slaapzaal, waar we de komende 2 dagen verblijven. Ook het menu en de drankkaart zijn heel uitgebreid en tal van activiteiten worden georganiseerd of zijn gratis.

Vandaag hadden we een lui dagje dat ingevuld werd door een plonsje in het water, varen met de kano, genieten van en lang wachten op heerlijk eten. We zaten vanavond aan tafel met 4 Belgen, 3 Nederlanders en 2 Duitsers. Gezellig!

Malaweetje: Wist je dat Lorenz het gevecht met een kano verloor? Toen de zwarte man een kano van de trap liet vallen, ving Lorenz de kano met z'n oogkast op...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten